Voedsel Veiligheid

De ongeëvenaarde precisie van moleculaire biologie en PCR maakt het uitermate geschikt voor zeer gevoelige toepassingen die buiten het bereik van klinische diagnostiek vallen. Voor deze toepassingen wordt vaak de term toegepaste analyse gebruikt en omvat de groep tests voor menselijke identificatie, voedselveiligheid en dierziekten.

FORENSISCH ONDERZOEK

Gentaur BVBA heeft een breed assortiment aan benodigdheden en apparatuur voor de behoeften van criminologische DNA-analyse. Onze producten zijn gevalideerd in overeenstemming met de aanbevelingen van ENFSI en SWGDAM.

  1. DNA-extractie. Het proces van zuivering van hoogwaardig DNA is van cruciaal belang voor het genereren van een geldig DNA-profiel. Afhankelijk van de behoeften van onze klanten, kunnen we producten leveren voor handmatige of geautomatiseerde DNA-isolatie. Onze oplossingen gebruiken centrifugaalkolommen of magnetische deeltjes.
  2. Kwantitatieve meting van menselijk DNA . Met behulp van qPCR-technologie helpt dit productassortiment te evalueren of het monster voldoende DNA bevat om de daaropvolgende STR-analyse met succes uit te voeren. Het resultaat geeft ook aan of PCR-remmers en de mate van DNA-afbraak in het monster aanwezig zijn.
  3. STR-analyse. Onze STR-kits gebruiken PCR en capillaire elektroforese om verschillende sets STR-loci te analyseren, waaronder ESS en CODIS, evenals loci op de X- en Y-chromosomen. Een extra kwaliteitssensor geeft informatie over de kwaliteit en kwantiteit van DNA en bewaakt het succes van amplificatie. We bieden ook een productlijn voor snelle STR-analyse zonder pre-DNA-extractie voor het testen van referentiemonsters.
  4. Geïntegreerd proces. Onze geautomatiseerde oplossingen voor DNA-extractie en accumulatie van reactiemengsels stellen ons in staat om een ​​volledig geïntegreerde workflow voor HID-analyse aan te bieden. De tweerichtingscommunicatie tussen de systemen en de aanvullende validatiediensten die we aanbieden, garandeert een naadloos toezichtsysteem en een hoge efficiëntie van het werkproces met betrekking tot menselijke identificatie.

VOEDSELVEILIGHEID

Voor het uitvoeren van verschillende voedselanalyses. Onze producten gebruiken moleculaire methoden om de aanwezigheid van GGO’s, ziekteverwekkers en voedingssamenstelling aan te tonen. Daarnaast bieden we op maat gemaakte microbiële panelen met een assortiment dat voldoet aan de specifieke eisen van de industriële sector.

  1. GGO’s. De aanwezigheid van genetisch gemodificeerde organismen wordt bewezen door moleculaire technieken die zijn aangepast voor de detectie van vreemde DNA-constructen die worden gebruikt voor genetische transformatie. Onze kits gebruiken conventionele of real-time PCR om individuele GGO-constructen of panelen te detecteren. We bieden ook GMO-DNA-controles met vooraf gedefinieerde concentraties van het DNA-construct.
  2. Specifieke identificatie. De inhoud van het voedsel moet correct worden beschreven op de productetiketten. Het controleren van de overeenkomst tussen de feitelijke en beschreven ingrediënten is een belangrijk onderdeel van de voedselveiligheidscontrole. We bieden conventionele of qPCR-kits die de aanwezigheid van verschillende ingrediënten van dierlijke of plantaardige oorsprong detecteren voor een nauwkeurige bepaling en controle van de samenstelling.
  1. Voedselpathogenen. Een aantal ziekteverwekkers is in verband gebracht met het veroorzaken van ongewenste effecten op voedselconsumptie, zoals voedselvergiftiging of bederf van het product. Onze producten maken gebruik van ELISA- of qPCR-technologie om de belangrijkste voedselpathogenen te detecteren. Naast individuele kits bieden we ook aangepaste qPCR-oplossingen voor het detecteren van door de gebruiker gedefinieerde pathogenenpanelen. Deze panelen bevatten voorgevulde primers en sondes in een put- of plaatformaat dat compatibel is met de op het laboratorium gebaseerde qPCR-tool.

DIERGENEESKUNDE

animal diseases PCR

We bieden een breed scala aan identificatieproducten voor dierziekten om de menselijke gezondheid te beschermen en de economische impact van zoönosen te beperken. Onze producten hebben de status van veterinaire medische hulpmiddelen en veel dierenartsen en instellingen vertrouwen erop voor hun routinematige activiteiten.

  1. Extractie. We bieden kits voor het zuiveren van DNA of RNA uit diermonsters (bloed, weefsels, feces, melk). Deze kits maken gebruik van siliciummembraantechnologie en zijn geoptimaliseerd voor materialen van dierlijke oorsprong.
  2. Detectie van ziekteverwekkers. We bieden een breed scala aan op ELISA en PCR gebaseerde kits voor de detectie van bacteriële en virale pathogenen, die vogels, herkauwers, varkens en paarden infecteren. We helpen onze klanten ook bij het ontwikkelen van interne methoden op basis van gepubliceerde referentieprotocollen.
Scroll to Top