Hoe koop je de perfecte C19 detectiekit voor thuis?

Hoe koop je de perfecte C19 detectiekit voor thuis?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende kits beschikbaar en is het moeilijk om de juiste keuze te maken voor uw professionele of thuissituatie

De prijzen zijn relatief laag, dus het is niet nodig om deze nieuwe technologie van thuistest die u wordt aangeboden niet te gebruiken.

Op welke soorten monsters worden getest en hoe te verzamelen?

Tests worden uitgevoerd op een kleine druppel bloed die is afgenomen met een diabeteslancet of op een nasofaryngeale Schwab. De kleine bloeddruppel kan een beetje pijn doen, de Schwab doet meestal geen pijn maar is ongemakkelijk voor kleine kinderen en ze huilen meestal.

We vinden beide erg handig en voor kinderen is het afnemen van bloed vaak gemakkelijker. Houd er rekening mee dat bij de AccuTell-test het bloed op de S-plaats op de cassette van het monster moet gaan en de Buffer op de B-plaats, die vaak wordt verward met bloed.

Welke tests zijn beschikbaar en hoe maak je de beste keuze?

PCR-tests zijn niet voor thuis, maar IgM IgG-test voor antilichamen en antigeentests zoals PanBio of BioCredit worden meestal thuis uitgevoerd.

In de eerste dagen na de besmetting is PCR beter dan antigeen is beter dan IgM. IgG is de beste keuze als u wilt weten of u een oude infectie heeft gehad en bij afwezigheid van IgM-antilichamen en symptomen:

 1. veilig om zelf niet opnieuw geïnfecteerd te raken
 2.  veilig om anderen niet te besmetten

Hoeveel thuistests zitten er in een doos en waarom zijn er zo veel?

Er zitten meestal tussen de 20, 25, 40 of 50 tests in een doos

Met prijzen variërend van 4 tot 10 euro per test als het een te lage prijs zou zijn om slechts 1 test te verzenden.

Deze dozen worden geleverd met één fles buffer, dus het verzenden van één test zou de prijs verhogen tot 30 euro voor 1 test, terwijl de prijzen van slechts 100 tot 200 euro voor een doos gaan.

Bij de eerste test is het handig om een ​​Blanco-sample te gebruiken, dus niets te vergelijken met je test. In beide gevallen moet je 2 druppels buffer toevoegen en moet je de C van de controle donker zien kleuren. Als de C niet donker wordt, is de test gebrekkig of verlopen.

Als u een negatieve test uitvoert met een bloedmonster of zonder monster waar u de buffer heeft gelopen, ziet u lichte lijnen antigeen of antilichaam op de positieve plaatsen. Dit betekent niet dat u positief bent. De donkere lijn moet zichtbaar zijn van boven de cassette wanneer deze op een tafel wordt gelegd met normale verlichting, in de vorm van een lamp of daglicht erboven

Moet ik een dokter zijn om de test uit te voeren?

Om PCR te doen, moet je bioloog zijn en een steriel, erg duur laboratorium en thermocycler hebben, maar voor antigeen- of antilichaam-zelftest heb je geen speciale vaardigheden nodig. Het is heel gemakkelijk om een ​​YouTube-tutorial te bekijken of de bijlage van het kitprotocol te lezen.

De basisstappen zijn

 1. neem een ​​druppel bloed of neuszwabber
 2. Leg het monster op de cassette
 3. Leg de buffer op de cassette
 4. lees na 1 minuut het resultaat met eigen ogen af
 5. Als u een reisbewijs nodig heeft, maak dan een foto van uw resultaat met uw identiteitskaart en datum en laat dit ondertekenen door een getuige of ambtenaar met plaats en datum

Hoe koop je de perfecte C19 detectiekit voor thuis?

 

Wat is het verschil tussen antigeen- of antilichaamtest?

Antigeen is beter om anderen te beschermen als u niet zeker weet of u besmet bent

Antilichaamtesten zijn beter om anderen en uzelf te beschermen als u weet dat u besmet bent

Gewoonlijk detecteert PCR in de regel al in 2 dagen na de infectie enig viraal RNA dat in DNA wordt vertaald, antigeen is pas detecteerbaar op dag 3 tot 30 na contact en antilichaam IgM begint pas op dag 5. Als u IgM-positief bent, heeft u al 2 dagen besmettelijk was, daarom hebben PCR- of antigeentesten de voorkeur om uw contactpersoon te beschermen in een mogelijke infectiesituatie.

Als u zeker bent geïnfecteerd en u moet weten of u nog anderen kunt infecteren terwijl u geen symptomen meer heeft, dan is de IgM IgG-antilichaamtest veel beter dan de antigeentest.

Als u wilt weten of u niet opnieuw geïnfecteerd kunt worden, is de antilichaamtest beter, want als u na 5 maanden nog IgG heeft, weet u vrijwel zeker dat u het niet meer kunt krijgen en u kunt niet zonder symptomen en antigeen andere mensen infecteren.

Moeten mensen die IgG-positief, symptoom-negatief IgM-negatief, antigeen-negatief en PCR-negatief zijn, toch een masker dragen?

Nee, dat zouden ze niet moeten doen. In officiële situaties, zelfs als het verouderd is, zijn maskers vaak verplicht om het goede voorbeeld te geven. In privésituaties is het echter erg handig om te weten dat u IgM-negatief en IgG-positief bent, aangezien dit betekent dat u bij afwezigheid van symptomen volledig veilig bent voor uzelf en anderen. Dat is ook de reden waarom de test wordt verkocht in dozen van 25, zodat u uzelf elke 2 weken kunt testen en de voortgang van uw antilichamen kunt volgen. U moet elke week foto’s maken van de voortgang van uw antilichaam of antigeen en deze bewaren om later uw Cov2-geschiedenis te begrijpen. De vervaldatum van de detectiekits is 2 jaar, dus u zult in ieder geval zeker een gebruik vinden van de 25 tests die in een doos worden geleverd. Het is geen ja of nee vraag, maar een evolutieve vraag van uw eigen testgeschiedenis.

 

Wat is het verschil tussen een IgM- of IgG-positief resultaat?

IgM is de onmiddellijke reactie. Onthoud M uit de tweede en derde letter in iMMediate.

IgG is de reactie na 10 of meer dagen.

IgM-positief betekent dat u besmettelijk bent

IgG-positief betekent dat u een oude infectie heeft gehad en dat u bij afwezigheid van IgM, PCR of antigeen veilig bent voor uzelf en anderen.

Wanneer kan ik veilig een negatieve test ondergaan?

Als u enkele dagen na uw laatste contact PCR-negatief bent getest, bent u veilig

Als u 5 dagen na uw laatste contact antigeennegatief bent, bent u veilig

Als u na 7 dagen na uw contact IgM-negatief bent, bent u veilig, daarom hebben antigeentesten de voorkeur boven antilichaam-IgM-tests

Als u 6 maanden na een oude infectie IgG-negatief bent, zijn er gevallen waarin mensen deze Sars een tweede keer krijgen, dus de IgG is een parameter voor bescherming die in die periode veilig is voor iedereen in afwezigheid van PCR-, antigeen- en IgM-positieve resultaten.

Kan ik alleen een positieve IgG-test hebben?

Ja, dit betekent dat je een goede en oude infectie hebt overleefd. Als je geen blijvende handicaps hebt door je virale periode, is dit heel goed nieuws! Je bent vrij om te reizen, te werken en iedereen te helpen.

Doe het pijn om een ​​Covid-test te doen?

Het doet een beetje pijn. De Schwab is een beetje oncomfortabel, vooral voor kinderen, en het bloedmonster doet slechts 10 seconden pijn. Ik test kinderen liever met een bloedmonster, maar afhankelijk van het kind en de vorm van de schwab geven sommige mensen de voorkeur aan schwabs.

Zijn er griep- en coronatests die de 2 tests combineren in 1 cassette?

Ja, dit is een zeer nuttige test, omdat veel mensen symptomen van griep door elkaar halen met coronasymptomen. Tauns Capillia heeft een zeer bruikbare combo rookgasafvoer test en ze hebben ook de beste rookgas zelftest die vandaag beschikbaar is.

Zijn IgG-tests beter dan antigeen- of PCR-tests?

Voor nieuwe infecties is PCR beter dan antigeen is beter dan antilichaam IgM. IgG wordt eigenlijk nooit gebruikt om nieuwe infecties op te sporen, nooit. IgG wordt gebruikt om uw immuunsysteem tegen een oude infectie van ten minste 7 dagen te controleren.

Zijn antigeentests beter dan antilichaamtests?

Ja en nee. Om te weten dat de gevaarantigeentest beter en sneller is. Als je eenmaal weet dat je het hebt om het infectiegevaar te testen, nog iemand nadat je geen symptomen meer hebt, IgG is de enige test die je deze informatie kan geven. Conclusie: antigeentests zijn beter om het virus te detecteren en IgG IgM-tests zijn beter om de voortgang van de ziekte te volgen.

Welke testproducerende bedrijven zijn beschikbaar?

 

 • Panbio antigeen Abbott, 25 tests per doos, 185 Euro
 • BioCredit-antigeentest, 20 tests per doos, 195 euro
 • Lepu Medisch antigeen, 20 testen per doos 215 euro
 • Accutell antilichaam IgM IgG 25 test een doos voor 165 euro
 • Lepu antilichaam 20 test kost 185 euro

 

Is PCR de beste test?

Ja, omdat het het virus al in 2, 3 dagen na infectie detecteert, maar vanwege een ernstig voorraadprobleem van filtertips en PCR-reagentia is de PCR niet voor iedereen beschikbaar in 2021 2022. Het is ook een erg dure techniek met prijzen van 100 euro per test terwijl sneltesten gemiddeld maar voor 5 euro per test worden verkocht.

PCR is traag, resultaten komen pas na 3 uur op zijn vroegst of 2 dagen, terwijl in 60 seconden de thuistest kan worden uitgevoerd door een niet-medisch persoon.