Het Wetenschappelijk Onderzoek

Een belangrijk deel van het portfolio van Gentaur BVBA is gewijd aan verschillende gebieden van de biomedische wetenschap. Onze producten ondersteunen het volledige experimentele proces, inclusief monstervoorbereiding, kwaliteitscontrole, analyse en interpretatie. Naast specifieke verbruiksartikelen en reagentia bieden we ook monsterverwerkings- en analyse-apparatuur aan.

DNA- EN RNA-EXTRACTIE

We bieden een compleet assortiment producten voor de extractie van nucleïnezuren uit biologische monsters. Onze kits zijn geschikt voor menselijke, dierlijke, plantmonsters en gebruiken centrifugaalkolommen of magnetische deeltjes.

 1. Handmatige DNA-extractie. We bieden een breed scala aan producten voor de zuivering van genomisch DNA, pathogeen DNA of vrij circulerend DNA. Onze kits zijn speciaal gemaakt voor extractie uit verschillende soorten monsters (serum, plasma, lichaamsvloeistoffen, weefsels, dierlijk bloed en weefsels, FFPE-monsters, ontlasting, enz.). Onze walvissen gebruiken siliciummembraankolommen in een handig microcentrifugeformaat.
 2. Handmatige RNA-extractie. Deze producten worden gebruikt voor RNA-zuivering, waaronder mRNA, miRNA en exosomaal RNA, evenals RNA-extractie met geïntegreerde verwijdering van genomisch DNA. Onze kits zijn speciaal gemaakt voor extractie uit verschillende soorten monsters (serum, plasma, lichaamsvloeistoffen, weefsels, dierlijk bloed en weefsels, FFPE-monsters, feces, enz.). Ze gebruiken siliciummembraankolommen in een handig microcentrifugeformaat.
 3. Plasmide DNA-extractie. De producten in deze groep zijn bedoeld voor zuivering van plasmide-DNA op kleine of grote schaal en met een zuiverheid die geschikt is voor toepassingen van transfectie tot sequentiebepaling. Onze walvissen gebruiken siliciummembraankolommen in een handig microcentrifugeformaat.
 4. Isolatie van DNA. Onze beproefde centrifugekolomtechnologie wordt veel gebruikt bij het isoleren van DNA uit enzymatische reacties (bijv. PCR, sequencing) en agarosegels.
 5. Gelijktijdige zuivering van DNA en RNA. Voor de gelijktijdige extractie van DNA en RNA uit weefsels, cellen of FFPE-monsters wordt een speciale productlijn gebruikt. Onze walvissen gebruiken siliciummembraankolommen in een handig microcentrifugeformaat.
 6. Moeilijk om monsters te likken of te remmen. Een gespecialiseerde productgroep wordt ingezet om nucleïnezuren te extraheren uit moeilijk te verwerken monsters. Problemen met dit type monster gaan gepaard met problemen bij het likken van de monsters (aarde, vaste stoffen) of de aanwezigheid van remmende stoffen (aarde, plantenbladeren, ontlasting).
 7. Geautomatiseerde extractie. De meeste protocollen voor DNA / RNA-extractie zijn automatisch. Dit wordt bereikt door het gebruik van speciale robots en kits met magnetische deeltjes of door een tool te gebruiken die op kolom gebaseerde zuiveringskits automatiseert.

PCR-KITS EN REAGENTIA

Sommige van onze producten zijn geschikt voor onderzoekers die hun eigen experimentele protocollen ontwikkelen. We bieden op maat gemaakte PCR-enzymen of kant-en-klare PCR-mixen. Ons productassortiment omvat kits voor conventionele PCR, een- of tweetraps RT PCR, SYBR Green of TaqMan-gebaseerde qPCR, evenals smelten met hoge resolutie (HRM-analyse).

 1. Conventionele PCR. Onze conventionele PCR-oplossingen zijn verkrijgbaar als kant-en-klare mengsels of als individuele enzymen en reagentia. Hot start-enzymen zijn zeer gevoelig voor 3′-misaanpassingen, wat ze uiterst nuttig maakt voor genotypering.
 2. Elektroforese. Om PCR-producten te bewijzen, bieden we een groot aantal moleculaire markers, agarose, buffers en onschadelijke vervangers voor ethidiumbromide. Onze machinaal gefreesde kuipen voor horizontale en verticale elektroforese worden gekenmerkt door de hoogste kwaliteit op de markt.
 3. RT-PCR. Afhankelijk van de behoeften van de gebruiker hebben we een enorm assortiment aan reverse transcriptieproducten en PCR in een- of tweestapsformaat. Volgens de detectiemethode bieden we producten aan voor conventionele of realtime RT-PCR.
 4. We hebben een breed scala aan real-time PCR-kits die speciaal zijn geoptimaliseerd voor verschillende toepassingen, zoals multiplex-PCR, ultrasnelle PCR, SYBR Green of TaqMan-gebaseerde detectie. Sommige van onze producten gebruiken innovaties zoals een visuele indicator voor correct pipetteren, tweefasige hot start en meer.

BENODIGDHEDEN

Via ons uitgebreide netwerk van leveranciers kunnen we alle benodigde algemene benodigdheden, glaswerk en pipetten leveren voor één laboratorium. Op deze manier streven we ernaar om onze klanten complete en voldoende flexibele apparatuuroplossingen aan te bieden.

OLIGONUCLEOTIDEN EN GENETISCHE DIENSTEN

Onderzoekers kunnen profiteren van onze flexibele oligonucleotidesynthese- en zuiveringsoplossingen. Naast standaard PCR-primers bieden we het grootste assortiment fluorescent gelabelde sondes op de markt.

 1. PCR-primers. We bieden DNA- of RNA-oligonucleotidesynthese volgens uw vereisten. U kunt zelf de parameters van het gewenste oligonucleotide bepalen. U kunt kiezen uit verschillende syntheseschalen, zuiveringsgraden en verschillende modificaties.
 2. qPCR-sondes. Voor genexpressieanalyse, SNP-genotypering of PCR-mutatiedetectie bieden we het breedste assortiment MGB, dubbel gelabelde probes, LightCycler-probes en Molecular Beacons.
 3. Diensten. Indien uw laboratorium niet over de nodige infrastructuur of expertise beschikt, bieden wij flexibele en eenvoudige oplossingen voor sequencing, microarray-analyse, genexpressietesten, genotypering en gensynthese.

EPIGENETICA

Epigenetica is een onderdeel van de moleculaire biologie dat veranderingen in genfuncties bestudeert die niet het gevolg zijn van verschillen in nucleotidesequentie. Onze epigenetica-producten analyseren DNA-methylatie en chromatine-modificaties.

 1. Methyleringsanalyse. Onze methyleringsanalyseproducten gebruiken twee hoofdmethoden: bisulfietconversie en enzymatische restrictie. Met bisulfiet omgezet DNA kan worden geanalyseerd met MSP, pyrosequencing of HRM. De op restrictie gebaseerde benadering maakt gebruik van een combinatie van methylafhankelijke en methylgevoelige restrictie-enzymen die DNA knippen, afhankelijk van de mate van methylering.
 2. Immunoprecipitatie met chromatine. ChIP-analyse onderzoekt DNA-eiwitinteracties en hun rol bij het moduleren van genexpressie en functie. Onze reagentia gebruiken antilichamen met affiniteit voor specifieke histonmodificaties. Het neergeslagen DNA werd vervolgens geanalyseerd met SYBR Green of qPCR-methode.

EXPRESSIE-ASSAYS

We bieden een breed scala aan reagentia voor het uitvoeren van verschillende expressiestudies.

 1. Enkele genexpressie. We bieden genspecifieke primers in combinatie met RT-PCR SYBR Green-technologie voor de studie van enkelvoudige genexpressie.
 2. Gene panel expressie. In het geval van meerdere genentests, bieden we een kant-en-klare catalogus of volledig op maat gemaakte assaypanels in een handig formaat dat compatibel is met laboratoriumapparatuur. Naast de expressiepanelen bieden we ook alle pre-analytische monsterverwerkingsbenodigdheden voor maximale betrouwbare resultaten.
 3. Expressie van micro-RNA. We bieden een speciale lijn van producten voor het zuiveren en analyseren van micro-RNA. De reagentia zijn geschikt voor analyse van individuele micro-RNA’s of geprefabriceerde panelen.

MICROBIOLOGIE

We bieden een breed scala aan primers en sondes voor analyse van pathogenen. Naast het identificeren van specifieke microben, dienen onze producten om genen te detecteren die coderen voor antibioticaresistentie of virulentie.

 1. Single microbe assay. We bieden producten met primers en qPCR-sondes voor de detectie van afzonderlijke analytische doelen – bacteriën, schimmels of resistentie- / virulentiefactoren.
 2. Panel microbiële assays. Naast individueel onderzoek bieden we gepersonaliseerde detectieoplossingen voor een door de klant gedefinieerd microbieel paneel. Paneltests zijn beschikbaar in een formaat dat compatibel is met qPCR-apparatuur die in het laboratorium beschikbaar is.

EIWITEXPRESSIE EN ZUIVERING

We bieden een reeks producten voor het isoleren en testen van eiwitten. Dit productassortiment omvat toepassingen zoals kristallisatie, expressie, bereiding, stabilisatie en fixatie.

Scroll to Top