Gentaur in een notendop

De uitzonderlijke flexibiliteit, gevoeligheid en specificiteit van moleculaire biologie via PCR maken deze tests het een nuttig hulpmiddel in het arsenaal van menselijke diagnostiek.

Moleculaire diagnostiek verbetert de snelheid en precisie van de moderne geneeskunde drastisch en komt steeds vaker voor als routinematige diagnostische methode in klinische laboratoria.

Lieven Gevaert, Bio-ingenieur
Directeur
RUG 1996

BESMETTELIJKE ZIEKTEN


Gentaur Bvba biedt een breed scala aan CE-IVD-gecertificeerde producten voor de detectie van pathogenen in menselijke monsters. Onze producten zijn compatibel met zowel handmatige als geautomatiseerde procedures, afhankelijk van de specifieke behoeften van de Labos die Gentaur primers aankopen.

Virussen

Tauns Virle Detectie Casettes

We bieden diagnostische qPCR-kits en de bijbehorende extractiereagentia voor de kwantitatieve en kwalitatieve bepaling van viraal DNA / RNA. Ons productassortiment omvat kits voor de detectie van door bloed overgedragen pathogenen zoals hepatitis en HIV, evenals herpes, poliomavirussen en adenovirussen. Onze kwalitatieve assays omvatten een nog breder scala aan respiratoire, gastro-intestinale en exotische virale pathogenen.


Bacteriën en schimmels. We bieden zowel individuele als multiplex PCR-kits voor de detectie van seksueel overdraagbare pathogenen, luchtwegen, gastro-intestinale, meningitis en andere menselijke infecties. Afhankelijk van de eisen van het lab kunnen we een geautomatiseerde of handmatige qPCR-workflow of een volledig geautomatiseerde point-of-need-oplossing aanbieden.


Conventionele microbiologie. We bieden een breed scala aan hoogwaardige gedehydrateerde of gebruiksklare voedingsmedia die geschikt zijn voor zowel klinisch als industrieel gebruik.


ONCOLOGIE


Onze oncologieproducten bevatten PCR- of sequentiekits voor het detecteren van mutaties in solide tumoren of leukemieën. Onze CE-IVD-producten maken gebruik van qPCR- of pyrosequencing-technologie. We bieden ook een breed scala aan gerichte verrijking, bibliotheekvoorbereiding en NGS-producten (Illumina next-generation), compatibel met verschillende Next Gen Sequencing of NGS-platforms.

Vaste tumoren. Detectie van somatische mutaties bij solide tumoren helpt meestal om de uitkomst van de therapie te voorspellen. Onze producten detecteren oncogene mutaties die geassocieerd zijn met een goede respons bij behandeling met tyrosinekinaseremmers of mutaties met andere soorten prognostische waarde. qPCR-kits zoeken naar specifieke klinisch gevalideerde mutaties, terwijl pyrosequencing-kits verschillende potentiële mutaties binnen één amplicon analyseren.


Hoe Leukemie detecteren?

Leukemieën zijn een heterogene groep ziekten waarvan de diagnose wordt gekenmerkt door een aantal problemen. Onze producten, gebaseerd op qPCR-technologie voor de detectie van somatische mutaties bij leukemieën, helpen de diagnose en behandeling van deze ziekten te verfijnen. We bieden ook producten voor het meten van het niveau van BCR-ABL-transcripten met het oog op het volgen van ziekten en het vroeg opsporen van recidieven.
We bieden een compleet assortiment aan benodigdheden en apparatuur voor gerichte verrijking en ontwerp van NGS-bibliotheken. Onze producten zijn compatibel met de meest gebruikte NGS-platforms en omvatten een breed scala aan DNA- en RNA-toepassingen. Onze producten omvatten alle stadia van monstervoorbereiding, van de extractie van DNA / RNA tot de voorbereiding van een bibliotheek die klaar is voor sequentiebepaling. We bieden ook zeer gespecialiseerde softwaretools voor het uitlijnen en interpreteren van sequentiegegevens.
Histologie. We bieden een breed scala aan monoklonale antilichamen voor de detectie van verschillende histologische markers.


MENSELIJKE GENETICA


Gentaur biedt een breed scala aan producten voor de diagnose van genetische mutaties bij mensen. Walvissen detecteren zowel punt- als grootschalige genetische polymorfismen met behulp van qPCR- of QF-PCR-technologie.

Trombofilie.

Dit portfolio bevat een verscheidenheid aan individuele of multiplex mutatiedetectiekits die geassocieerd zijn met een verhoogd risico op trombose. Meestal vertegenwoordigen deze mutaties enkele nucleotideveranderingen in de genen die coderen voor de verschillende factoren die verantwoordelijk zijn voor het stollingsproces.
Reproductieve gezondheid. Producten in deze groep worden gebruikt om de genetische oorzaken die tot onvruchtbaarheid leiden te evalueren. QF-PCR-technologie detecteert microdeleties in het Y-chromosoom en trisomieën die verband houden met zwangerschapsverlies.


Aneuploïdie.

Het brede assortiment aneplodische diagnoseproducten is gebaseerd op verschillende combinaties van STR-markers om de meest voorkomende trisomieën te identificeren. Extra markers worden gebruikt om aneplodia van de geslachtschromosomen te detecteren. De gebruikte aanpak is QF-PCR.


Gen gerelateerdde aandoeningen

We bieden een reeks producten voor het diagnosticeren van aandoeningen veroorzaakt door de uitbreiding van tandemherhalingen in bepaalde genen. Voorbeelden van dergelijke ziekten zijn het fragiele X-chromosoomsyndroom, de ziekte van Huntington en myotone dystrofie. Een meerstapsbenadering wordt gebruikt om de ziekte op te sporen en vervolgens te bevestigen, met methoden zoals DNA-smelten, sequencing en methylatieanalyse.
Andere genetische aandoeningen. Naast het bovenstaande bieden we aanvullende oplossingen voor de diagnose van verschillende genetische ziekten zoals cystische fibrose, lactose of fructose-intolerantie, het Gilbert-syndroom en andere. De gebruikte technologieën zijn qPCR of QF-PCR.


OVER HET BEDRIJF


Wat biedt Gentaur aan?


Gentaur is sinds 2000 de officiële distributeur van Zeptometrix voor Belgie. Het bedrijf heeft een licentie voor de groothandel in medische hulpmiddelen en verbruiksartikelen.

Scroll to Top