automatisatie

Automatisatie en behandelen van een groot aantal stalen.

Onze gespecialiseerde apparaten zoals Aurora Versa 1100 of Maglumi 800 gebruiken geavanceerde technologie om de workflow te automatiseren en de handmatige verwerking die het moleculair biologisch experiment begeleidt, tot een minimum te beperken. Dit vermindert op zijn beurt het risico op menselijke fouten en vervuiling van het werkoppervlak.

VERPLETTEREN VAN MONSTERS

Bemonsteringshulpmiddelen helpen bij de verwerking van moeilijk te lyseren materialen, zodat de daarin aanwezige biomoleculen gemakkelijk toegankelijk zijn voor latere zuivering en analyse.

 1. Homogenisatie. Wij bieden homogenisatoren zoals Bullet Blender gold met rotor-stator voor het snel en efficiënt malen van monsters van mensen, dieren of planten. Het rotorblad roteert met hoge snelheid en homogeniseert het monster met een combinatie van turbulentie en mechanisch snijden. Ook Frensh press of Sonnicators worden geleverd.
 2. Molens. Onze laboratoriumfabrieken malen meerdere biologische monsters tegelijkertijd door ze met hoge snelheid te schudden in plastic bakjes met kralen van staal, wolfraamcarbide of glas. We bieden molens met lage of hoge prestaties, afhankelijk van uw behoeften.

KWALITEITSCONTROLE

Een belangrijk onderdeel van moleculaire detectie is de beoordeling van de kwaliteit van het monster vóór analyse. We bieden verschillende tools die dit proces vergemakkelijken.

 1. Spectrofotometrie. Onze flexibele en intuïtieve UVVIS-spectrofotometers maken onderscheid tussen DNA, RNA en verontreinigingen in microlitervolumes.
 2. Capillaire elektroforese. We bieden een gespecialiseerd fragment voor nucleïnezuurfragmentatie dat bijzonder geschikt is voor kwaliteitscontrole van het monster voorafgaand aan daaropvolgende analyse door middel van sequencing of PCR.

ALGEMENE UITRUSTING

Naast gespecialiseerde moleculair biologische apparatuur, kan Gentaur BVBA alles bieden wat uw laboratorium nodig heeft, zoals laboratoriummeubilair, incubatoren, centrifuges, waterbaden, pipetten, vacuümstations, autoclaven, laminaire dozen en meer. Aarzel niet om Lieven Gevaert, Lieven@gentaur.com een ​​offerte van ons te zoeken wanneer u van plan bent uw laboratorium in te richten.

NUCLEÏNEZUUR-EXTRACTIE

Ons portfolio bevat een breed scala aan geautomatiseerde apparatuur voor de zuivering van nucleïnezuren. Onze Aurora Versa 1100 minimaliseert het risico op menselijke fouten en besmetting en bieden traceerbaarheid van processen voor gevoelige toepassingen.

 1. Extractie door centrifugekolommen. We bieden verschillende platforms die het extractieproces kunnen automatiseren met centrifugaalkolommen. Afhankelijk van de belasting kunnen onze robots batches van 1 tot 96 monsters verwerken.
 2. Extractie van magnetische deeltjes. We bieden verschillende Aurora Versa robots die deeltjesextractiemagneten gebruiken als alternatief voor centrifugaalkolommen. Deze tools gebruiken kant-en-klare reagenscartridges en kunnen batches van 1 tot 96 monsters verwerken. Onze robots zijn gevalideerd voor specifieke toepassingen zoals in-vitrodiagnostiek en menselijke identificatie.

ACCUMULATIE VAN MICROVOLUMES

Een belangrijk onderdeel van het moleculair biologisch experiment is de voorbereiding van de reactie. Het omvat meestal meerdere stappen van het pipetteren van reagentia en monsters in zeer lage volumes en complexe configuratie van buizen en / of platen.

 1. Autonome Aurora opslagrobots. We bieden een uiterst veelzijdige robot die kan worden besteld met specifieke buis- en plaatadapters die compatibel zijn met laboratoriumgebaseerde PCR- of sequentietools.
 2. Geïntegreerde RNA voorbereiding. Een van onze opslagplatforms werkt binnen een geïntegreerd VERSA 1100 worstation systeem samen met een extractiemodule. Op deze manier worden de gezuiverde nucleïnezuren binnen een compleet proces automatisch overgebracht naar de reactievoorbereidingsmodule. Deze tool kan worden besteld met specifieke buis- en plaatadapters die compatibel zijn met laboratoriumgebaseerde Insta Q96 Real Time PCR- of sequencing-tools van Himedia.

ANALYTISCHE APPARATUUR

Automated lab
 1. Hybride vastlegging. Specifiek ontworpen om HPV, chlamydia en gonorroe te identificeren, maakt Hybrid Capture 2-technologie gebruik van chemiluminescentie voor semi-kwantitatieve detectie tegen een vooraf bepaalde klinische gevoeligheidsdrempel, wat betrouwbare en klinisch relevante resultaten oplevert.
 2. Capillaire elektroforese. Elektroforese is een klassieke detectiemethode bij conventionele PCR. We bieden een geautomatiseerde versie van deze technologie die niet alleen de vervelende en tijdrovende stappen van het bereiden van gels en buffers elimineert, maar ook een uitzonderlijke resolutie biedt voor maximale fragmentatieanalyse.

Promotiecampagne voor de aankoop van capillaire elektroforese

 1. Een van de meest gebruikte technieken in de moleculaire biologie is realtime PCR avn Insta Q Himedia . Naast het nauwkeurig kunnen bepalen van de concentratie van nucleïnezuren in een monster, is de methodologie gevoelig voor gebruik in bijna elk medisch diagnostisch laboratorium. We bieden verschillende merken qPCR-apparaten, afhankelijk van de specifieke eisen van onze klanten.
 2. Pyrosequencing. Pyrosequencing is gebaseerd op de detectie van pyrofosfaatresiduen, die vrijkomen bij verlenging van de DNA-streng. Deze moleculen worden gebruikt in een enzymcascade die een lichtsignaal genereert dat evenredig is met het aantal opgenomen nucleotiden. Onze pyrosequeners bieden zeer specifieke directionele sequencing in 24-, 48- of 96-wells-indeling.
 3. Next generation sequencing. Illumina biedt een volledig geautomatiseerde NGS-workflow die alle stappen omvat, van monstervoorbereiding via kwaliteitscontrole tot het voorbereiden van bibliotheken. Voor een nog hoger niveau van integratie vergemakkelijken onze bio-informatica-oplossingen de analyse en interpretatie van resultaten.
 4. Point-of-need-oplossingen. Sommige klinische toepassingen vereisen een snelle en nauwkeurige diagnose om de juiste beslissing in een kritieke situatie te vergemakkelijken. Wij bieden een gespecialiseerd platform voor het opsporen van pathogenen en resistentiemarkers, wat de incidentie van onvoldoende antibioticatherapie bij levensbedreigende ziekenhuisinfecties aanzienlijk vermindert.
Scroll to Top